Online LIVE Kelas TE

‘Online Live Kelas TE’ adalah projek yang dimulakan oleh pengetua (Cikgu Raheel) sempena meraikan kejayaan TE yang telah beroperasi selama 3 tahun. Projek ini telah berlangsung pada awal tahun 2017.

Namun , apakah tujuan ‘Online Class’ ini ? Dan bagaimanakah sistem ini dijalankan ?

 

Tujuan sistem ‘Online Live Kelas TE’.

Sistem ini bertujuan untuk membantu pelajar-pelajar TE yang kebanyakannya adalah pelajar cemerlang, aktif dan memegang jawatan penting di sekolah masing-masing. Pelajar-pelajar TE juga merangkumi pelajar dari sekolah berprestij seperti sekolah-sekolah di Shah Alam, SBP, MRSM, Sekolah Swasta dan International. Sesetengah pelajar Tuisyen Efektif tinggal jauh daripada pusat tuisyen. Tidak semua pelajar Tuisyen Efektif tinggal di Shah Alam, malah ada yang tinggal di luar kawasan Selangor seperti Kedah , Johor , dan lain-lain. Bukan itu sahaja , Tuisyen Efektif mempunyai had pelajar di mana hanya 10 pelajar sahaja  di dalam kelas. Sebagai contoh, tahun 2016 menyaksikan 50 pelajar terpaksa ditolak kerana kelas sudah memenuhi had pelajar.  Kebanyakan ibu bapa inginkan kelas personal atau 1to1 tanpa mengira bayaran atau masa, sehingga sanggup berkongsi masa kelas dengan pelajar lain.

Pengetua Cikgu Raheel sentiasa berusaha untuk membantu dan menerima pelajar namun masa mengajar beliau sudah padat dan beliau akhirnya membuat keputusan untuk mencari jalan penyelesaian. Maka terhasillah projek ‘Online Live Kelas TE’.

 

Bagaimanakah sistem ini dijalankan ?

Pengenalan kepada ‘Online Live Kelas TE’

Sambungan kepada pengenalan ‘Online Live Kelas TE’

Selain itu , ‘Online Live Kelas TE’ terbahagi kepada 3 situasi. Situasi tersebut ialah Situasi 1 (Pelajar menghadiri centre TE dan belajar secara live) , Situasi 2 (Student menjalankan tuisyen di rumah secara live) dan Situasi 3 (Emergency di mana tidak dapat menghadirkan diri di centre dan menjalankan tuisyen dirumah).

Berikut ialah video tentang situasi pertama , dimana pelajar hadir ke kelas secara LIVE di Pusat Tuisyen Efektif ! 😀

 

Ini adalah video kepada situasi 2 , dimana pelajar menghadiri tuisyen secara LIVE di rumah ~ 😀

Kini , tiba di situasi 3 , dimana pelajar tidak boleh menghadiri kelas tuisyen disebabkan kecemasan (aktiviti di sekolah , dan lain lain). Walaupun pelajar tidak dapat menghadiri tuisyen , kelas tersebut tidak dibatalkan/ditunda kerana ia boleh dijalankan pada waktu malam juga (Online Live)

Part 1

Part 2

 

 

 

 

 

 

 

Jika anda ingin mendapatkan maklumat yang lebih lanjut , sila hubungi (whatsapp/call):

  • Cikgu Raheel – 017-715 3143

Leave a Feedback / Questions !